La revista Enderrock parla sobre la sortida del disc debut de Pares “De sota els Pins”

Pares reivindiquen la natura

El primer disc dels vilanovins ha estat enregistrat amb energia solar
Un any després d’haver arribat a les semifinals del Sona9 2015, els vilanovins Pares publiquen el seu primer disc, De sota els pins (Temps Record, 2016). Es tracta d’un debut natural ja no només per la musicalitat que desprèn, sinó per la manera com han enregistrat l’àlbum.El vilanoví David Espinola ha militat en grups com Los Rotos, Suite Momo o Zivil, però Pares és el seu projecte més personal. Després d’arribar a les semifinals del concurs Sona9, la banda publica el seu primer llarga durada, De sota els pins (Temps Record, 2016), deu temes que transiten entre la cançó d’autor i el folk, amb tocs psicodèlics que creen ambients d’allò més melancòlics.

A mercè de la natura

El disc va ser enregistrat en un refugi al Montsant, a les muntanyes de Prades, i van utilitzar exclusivament energia solar per gravar-lo. Això els va marcar molt, ja que de vegades havien d’aturar la gravació perquè plovia. És un treball a ritme reposat: “Fins ara en projectes anteriors havíem treballat amb un calendari concret i tancat de gravació; una setmana o quinze dies en què has d’acabar gravant sí o sí. En canvi aquesta vegada el fet de dependre del sol era molt significatiu, sense sol no hi havia gravació, i sense el sol no hi ha vida”.

La forta relació que tenen els vilanovins amb la natura es percep al nom de les cançons, com ara “De sota els pins”, “Sense fer fum” o “L’iceberg”, i també a la portada del disc, creada per Kris Arboleda. El cantant afirma que “no hi ha un missatge ecologista al darrere, sinó la reivindicació dels ritmes naturals alhora de viure i entendre el món”.

La connexió amb la natura segueix present a una versió en català de “Society” de Jerry Hannan que també inclou l’àlbum: “És una cançó que vam descobrir a través de la versió que Eddie Vedder en va fer per a la banda sonora de la pel·lícula Into the Wild de Sean Penn, i que en certa mesura reflectia aquest mateix esperit crític, de qüestionament dels valors de la societat moderna i la reivindicació de la vida més primigènia com a camí per a l’alliberament personal”.

Podeu llegir la notícia original clickant en el següent enllaç:

http://www.enderrock.cat/noticia/11482/pares/reivindiquen/natura

Publicat per Pares

"Pares" és el nom del nou projecte del músic penedesenc David Spinola, conegut entre d’altres projectes per haver estat membre de bandes com "Suîte Momo" o "Los Rotos", i acompanyant habitual del cantautor satíric Pere Tàpias. Podem definir “Pares” com una formació lliure d’etiquetatge, una banda d’influències folk i rock, de tradició psicodèlica, en ocasions intimista i en d’altres atacant amb voracitat riffs i melodies èpiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: